HOME | LINKS | CREDITS | ENGLISH
Ιστορικό
Μελλοντικές δράσεις
Εκπαιδευτικά Πακέτα
Εκδόσεις
Μέλη
Διοικητικό Συμβούλιο
Εθελοντές
Επικοινωνία
Φωτογραφίες
Γίνετε μέλη
Εγγραφείτε στο newsletter!
Διοικητικό Συμβούλιο

Οι Φίλοι διοικούνται από επταμελές Συμβούλιο που εκλέγεται κάθε 4 χρόνια από τη Γενική Συνέλευση των μελών.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο των Φίλων αποτελείται απο τους:

Πρόεδρος: Λουκία Τριβόλη
Αντιπρόεδρος: Βάσω Κωφίδη
Γενική Γραμματέας: Mπετίνα Βρανά
Ταμίας: Παναγιώτης Τερζόπουλος
Σύμβουλος - Βοηθός Γραμματέα: Ειρήνη Ζαχαροδήμου
Σύμβουλος - Βοηθός Ταμία: Εύα Ροδινού-Ορλάνδου
Σύνδεσμος με το Μουσείο: Νικόλ Οικονομοπούλου-Κυριακοπούλου
 

Λουκία Τριβόλη: Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εργάσθηκε εθελοντικά στην οργάνωση όλων των Βιβλιαγορών των «Φίλων» και είχε την ευθύνη του κεντρικού πάγκου των βιβλίων. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Από το 1994 συμμετέχει ενεργά ως Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Διονύσου. Μέλος των Φίλων από το 1997.

Μπετίνα Βρανά

(Μαρία Υπαπαντή Βρανά) γεννήθηκε το 1957. Τελείωσε τη Γαλλική Σχολή Πειραιά και είναι πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας. Εργάστηκε στην οργάνωση και γραμματειακή υποστήριξη ιδιωτικών εταιρειών και στην CHASE MANHATTAN BANK. Παρακολούθησε σεμινάρια και μαθήματα για Αρχές Πολιτιστικής Διαχείρισης, Ιστορίας της Τέχνης και Γερμανικής Γλώσσας. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Στεφάνου, υπεύθυνη και μέλος της θεατρικής ομάδας του ίδιου Δήμου. Από το 2012 είναι μέλος και εθελόντρια στο γραφείο των Φίλων και στα εργαστήρια «Οι Αλήθειες του Μικρού Πρίγκιπα». Επίσης ξεναγεί μαθητές στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Είναι παντρεμένη κι έχει τρία παιδιά.

Παναγιώτης Τερζόπουλος: Γεννήθηκε στην Καλλιθέα Αττικής και ολοκλήρωσε τις πτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στοΓεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως ερευνητής στη βελτίωση των φυτών και πιο συγκεκριμένα ασχολήθηκε με τη συλλογή, διατήρηση, αξιολόγηση και αξιοποίηση εγχώριων πληθυσμών φυτών (τοπικών ποικιλιών). 'Εχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι κάτοχος του βραβείου Εμμανουήλ Μπενάκη από την Ακαδημία Αθηνών για εργασία με θέμα τη συλλογή και αξιολόγηση εγχώριων πληθυσμών κουκιών. Εργάζεται ως προϊστάμενος του τμήματος διασφάλισης ποιότητας στον Αγροτικό Οίκο Σπύρου ΑΕΒΕ.Είναι μέλος των Φίλων ως οικογένεια από το 2010 και δημοσίευσε άρθρο γύρω από την αγροβιοποικιλότητα στο περιοδικό των Φίλων το 2011. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Βάσω Κωφίδη: Γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Σπούδασε οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο. Εργάστηκε ως οδοντίατρος στον Πειραιά.Η εθελοντική της εργασία στην εκπληκτική Έκθεση του Μουσείου «Τα Ελληνικά Δάση» που είχε γίνει στο Ζάππειο  το 1989, ήταν καθοριστική για την εγγραφή της στους Φίλους του Μουσείου. Έκτοτε συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις των Φίλων και συνήθως γράφει τα ημερολόγια των μεγάλων εκδρομών. Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά.

Εύα Ροδινού-Ορλάνδου: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός του Ε.Μ.Π (1964-1970). Εργάστηκε ως Αρχιτέκτων σε αρχιτεκτονικά γραφεία μέχρι το 1979. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο μελετών και επιβλέψεων και ασχολείται με την μελέτη και κατασκευή κυρίως ιδιωτικών έργων.Η γνωριμία της με τους Φίλους του Μουσείου ξεκίνησε το 2006 όταν η φίλη της κ. Λουκία Τριβόλη την κάλεσε για πρώτη φορά σε ημερήσια ξενάγηση και επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο. Έκτοτε είναι μέλος των Φίλων του Μουσείου Γουλανδρή και συμμετέχει σε εκδηλώσεις και εκδρομές.

Ειρήνη Ζαχαροδήμου : Γεννήθηκε στη Λιβαδειά Βοιωτίας και εργάσθηκε για 15 χρόνια στο Υπουργείο Γεωργίας, στην Κ.Υ.Δ.Ε.Π  ( Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών) και στον Ε.Λ.Γ.Α  (Υπηρεσία για τις αγροτικές αποζημιώσεις).Σπούδασε Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.Παρακολούθησε δύο 9μηνα σεμινάρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, με θέμα  «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» και « Η Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Σύγχρονη Εποχή». Δραστηριοποιείται εθελοντικά στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας ως ξεναγός και είναι μέλος των Φίλων του Μουσείου Γουλανδρή από το 2012 βοηθώντας στα εκπαιδευτικά προγράμματα των Φίλων (Μ. Πρίγκιπας στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) και συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Νικόλ Οικονομοπούλου-Κυριακοπούλου: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο 'Virginia Politechnic Institute & State University' των Η.Π.Α. Το έτος 1986-87 δούλεψε στο Γεωλογικό Τμήμα της Εταιρείας Βωξίτες Ελικώνος. Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ> εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στον τομέα Γεωλογικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, η οποία ολοκληρώθηκε το 1991. Δούλεψε σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1995 ανέλαβε τη δημιουργία του Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου, το οποίο εγκαινιαστήκε το 1998 και είναι μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του Μουσείου μέχρι σήμερα. Από το 1996-2000 ήταν Μέτοχος και Αντιπρόεδρος της Εμπορικής Εταιρείας Καρέ Α.Ε., που αντιπροσώπευε στην Ελλάδα τον γαλλικό οίκο λευκών ειδών CARRE BLANC. Το 2002 έγινε εθελόντρια στο Κέντρο ΓΑΙΑ του ΜΦΓΙ. Το 2006 μπήκε στη Συμβουλευτική Επιτροπή Διοίκησης (ΣΕΔ) και το 2011 στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου. Είναι μέλος των φιαλνθρωπικών οργανώσεων "Μαζί για το Παιδί" και "MDA". Είναι παντρεμένη με τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο και έχουν δύο παιδιά.

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Φίλοι Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Designed by Defrost Design - Developed by Design360.GR