Πληροφορίες

Φίλοι ΜΓΦΙ
Τηλ.
2108083289 (Δε-Πα 10:00-14:00)
Email
amarg@gnhm.gr
Website
https://filoi-gnhm.gr
Ενότητες

Ημερομηνία

08/06/2023 - 11/06/2023

4ήμερη Εκδρομή στη Σύρο

Τον Ιούνιο (8-11/6) οργανώνουμε μία τετραήμερη οικοτουριστική εκδρομή στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την πανέμορφη Σύρο.  Η Σύρος, είναι ένα νησί, γεμάτο μεγαλοπρέπεια, με αρχιτεκτονικό πλούτο και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

 

Σχέδιο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ο Σ

ΠΕΜΠΤΗ 8/6:

Συνάντηση στον Πειραιά στις 8:30 π.μ. (Πύλη Ε7) και σαλπάρισμα με το πλοίο Blue Star Paros στις 09:00 π.μ.

Άφιξη στην Ερμούπολη στις 12:45. Παραλαβή και μεταφορά των αποσκευών μας με φροντίδα του ξενοδοχείου. Συνάντηση με την ξεναγό μας κ. Ρένα Ξαγοράρη, μετάβαση και ξενάγηση στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ», μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου (19ος αι.). Γεύμα γύρω στις 14:30. Μετάβαση και Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ (3*). Tο απόγευμα γνωριμία με την Ερμούπολη, πεζή με την ξεναγό μας. Θα δούμε την πλατεία Μιαούλη και το Δημαρχείο (έργο του Ερ. Τσίλλερ 19ος αι.). Θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγ. Νικολάου με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική (19ος αι.). Θα ξεναγηθούμε στη συνοικία Βαπόρια με τα θαυμάσια αρχοντικά. Ένα από αυτά θα το επισκεφθούμε και εσωτερικά για να θαυμάσουμε τις τοιχογραφίες του. Κατάληξη στην «Οικία Κυβέλη» για το ηλιοβασίλεμα και ξενάγηση από την δισέγγονη της κ. Βαλεντίνη Ποταμιάνου. Βράδυ ελεύθερο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/6:

Μετά το πρωινό, συνάντηση με τον κ. Χρήστο Κόλια, υπεύθυνο του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Ερμούπολης. Αναχωρούμε με το πούλμαν για τη βόρεια Σύρο και τις τοποθεσίες Κάμπο και Αερόλιθο. Η βόρεια Σύρος είναι ξηρότερη από τη νότια και με πλουσιότερη άγρια πανίδα. Έχει συστάδες με κέδρους μερικοί από τους οποίους φτάνουν τα 4 μ. ύψος. Κατά τη διαδρομή ενημερωνόμαστε για τη βιολογική αξία του νησιού και θαυμάζουμε το τοπίο. Περνάμε από το οινοποιείο «Χατζάκης». Από τον Κάμπο θα πάρουμε το μονοπάτι 30 λεπτών μέχρι τον γεωλογικό σχηματισμό «Αερόλιθος». Όσοι δεν περπατήσουν θα επιστρέψουν στο οινοποιείο. Συνάντηση και ξενάγηση όλης της ομάδας στο οινοποιείο. Γεύμα στο εστιατόριο «Πλακόστρωτο» με την πανοραμική θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/6:

Πρόγευμα και αναχώρηση με την ξεναγό μας για την Άνω Σύρο. Θα επισκεφθούμε την καθολική εκκλησία του Αγ. Ιωάννη (καπουτσίνων μοναχών 17ος αι.) και το Μουσείο προσωπικών αντικειμένων του Μάρκου Βαμβακάρη. Κατεβαίνοντας στο λιμάνι θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου με την εικόνα της Παναγιάς, έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου. Περνώντας από χωριά της νότιας Σύρου καταλήγουμε για γεύμα σε παραλιακή ταβέρνα (Φοίνικας, Γαλησσάς ή Αχλάδι). Το απόγευμα επίσκεψη-ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Σύρου από τον παλαιό συνεργάτη του Μουσείου μας κ. Αχιλλέα Δημητρόπουλο, σήμερα υπεύθυνο λειτουργίας του Βιομηχανικού Μουσείου και αρχισυντάκτη του ιστορικού περιοδικού «Συριανά Γράμματα». Στη συνέχεια, ξενάγηση και προαιρετικό ομαδικό γεύμα, με ζωντανή μουσική στο Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας “Hermoupolis Heritage” (έξοδα ατομικά).

KYΡΙΑΚΗ 11/6:

Πρόγευμα. Μαζεύουμε τα πράγματά μας. Σύντομη επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Αργότερα εξόρμηση μέχρι το γραφικό Κίνι. Ξενάγηση στο μικρό Ενυδρείο από τον κ. Δημητρόπουλο. Πρόχειρο φαγητό και μεταφορά στο λιμάνι.

Στις 16:00 σαλπάρισμα με το Blue Star Paros για Πειραιά, με άφιξη στις 19:45.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ + ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΚΟΣΤΟΣ (για τα Μέλη)

  • 390 €/άτομο σε δίκλινο 
  • 550 €/άτομο σε μονόκλινο

IBAN κατάθεσης:

  • Eurobank: GR 33026 00260 00091 0201 8849 51
  • Alpha bank: GR 41 0140 1210 1210 0200 2013 223

Περιλαμβάνονται:

Εισιτήρια πλοίου Πειραιάς – Σύρος  (οικονομική θέση) και Σύρος – Πειραιάς (διακεκριμένη θέση) # τοπικό πούλμαν όπως στο πρόγραμμα # 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ 3* # 3 προγεύματα # Τοπική ξεναγός # Ασφάλιση αστικής ευθύνης # ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται: 

Γεύματα, είσοδοι σε μουσεία και φόρος ξενοδοχείου

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1. Το πρόγραμμα ακόμη διαμορφώνεται και είναι πιθανόν να υπάρξουν μικροαλλαγές
2. Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον, είναι δυνατόν να οργανωθεί ομαδική μεταφορά και επιστροφή προς και από τον Πειραιά, με επιπλέον χρέωση
3. Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από μέλη, μπορούν να συμμετέχουν και μη Μέλη με 450 €/άτομο σε δίκλινο και 610€/άτομο σε μονόκλινο.

Δηλώσεις συμμετοχής στο info@filoi-gnhm.gr, και 2108083289, 10:00-13:00 

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΘΕΣΗΣ με την καταβολή του αντιτίμου