Πληροφορίες

Φίλοι ΜΓΦΙ
Τηλ.
2108083289 (Δε-Πα 10:00-14:00)
Email
amarg@gnhm.gr
Website
https://filoi-gnhm.gr

Ημερομηνία

31/05/2024 - 02/06/2024

Εκδρομή στη Σίφνο

Πέμπτη 30/5 – Κυριακή 2/6  

ΕΚΔΡΟΜΗ στη Σίφνο την «ήρεμη δύναμη» των Κυκλάδων!

  • Γνωρίζατε ότι στη Σίφνο και στην περιοχή Natura σε υψόμετρο 150m υπάρχουν 39 είδη πουλιών, τα 19 από τα οποία είναι σπάνια. Επίσης αρκετά ενδημικά ζώα και φυτά. Κι ακόμα ότι ξεχωρίζει το προστατευόμενο κωνοφόρο δέντρο Juniperus juniperus με την τοπική ονομασία ‘’φίδα’’.
  • Γνωρίζατε ότι η Σίφνος είναι το χωριό του Τσελεμεντέ;
  • Γνωρίζατε ότι στη  Σίφνο λειτούργησαν χρυσορυχεία και αργυρορυχεία; Ο πλούτος των κατοίκων από επιδρομές προστατευόταν με τουλάχιστον 75 πύργους που χτίστηκαν από τον 6ς ως και τον  3ο αι. π.Χ.
  • Γνωρίζατε ότι η Σίφνος έχει μεγάλη παράδοση στην αγγειοπλαστική τέχνη και διατηρεί μέχρι σήμερα πολλά εργαστήρια

Σχέδιο προγράμματος

Πέμπτη 30/5

Στις 8:30 π.μ. συνάντηση στον Πειραιά και στο πλοίο Champion Jet 2, Πύλη 9 (*). Σαλπάρισμα στις 9:00, άφιξη στη Σίφνο στις 11:30. Μετάβαση με το πούλμαν στον Αρτεμώνα και στο ξενοδοχείο «ΑΡΤΕΜΩΝ». Τακτοποίηση στα δωμάτια. Στις 12:30 συνάντηση με στέλεχος πολιτιστικού φορέα της Σίφνου. Γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Στις 6:00 μ.μ. συνάντηση με την ξεναγό κ. Ρόνια Αναστασιάδη. Στο ξενοδοχείο για 5-10 λεπτά θ’ ακούσουμε μια εισαγωγή για το νησί, τα γενικά χαρακτηριστικά και το τι θα κάνουμε μαζί τις επόμενες μέρες. Στη συνέχεια «Μάγειρες, ποιητές, έμποροι και αριστοκράτες, όλοι χρησιμοποιούσαν αυτό το δρόμο». Περίπατος στους κεντρικούς οικισμούς. Μεταφορά με το πούλμαν μέχρι τα Εξάμπελα (5’ – 10’). Περίπατος μέχρι την Απολλωνία. Από κει κάποιοι μπαίνουν στο πούλμαν για τον Αρτεμώνα και οι άλλοι θα περπατήσουν μέχρι τον Αρτεμώνα περνώντας από το Πάνω Πετάλι (1 χλμ). Συνάντηση όλων στην πλατεία του Αρτεμώνα και περίπατος στο χωριό (20’). Γύρω στις 9:00 μ.μ. κατάληξη στο ξενοδοχείο ή σε κοντινό εστιατόριο.

Παρασκευή 31/5

Μετά το πρωινό στις 9:30 συνάντηση με την ξεναγό κ. Χριστίνα Καγιάννη. Επιβίβαση στο πούλμαν για να ανεβούμε στο βουνό του Αγ. Συμεών όπου βρίσκεται η πανέμορφη εκκλησία του για να θαυμάσουμε την απίστευτη θέα! Συνεχίζουμε για το βορεινότερο σημείο του νησιού, με την άγρια φύση. Θα ανακαλύψουμε το ψαροχώρι της Χεροννήσου. Εδώ όποιος θέλει θα κολυμπήσει. Θα επισκεφθούμε και το αγγειοπλαστείο που σε  πείσμα του καιρού και της προόδου, λειτουργεί ακόμη με τον παραδοσιακό τρόπο! Εδώ θα γευματίσουμε. Επιστροφή από άλλη διαδρομή ώστε να χαρούμε όσο γίνεται περισσότερα μέρη. Γύρω στις 14:00 κατάληξη στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση.

Στις 6 μ.μ. : «κάποτε η λέξη τσικαλάς και η λέξη Σιφνιός ήταν συνώνυμα» / βόλτα σε αγγειοπλαστεία του νησιού. Ξεκινάμε με το πούλμαν από το ξενοδοχείο. Για να επισκεφθούμε ένα ακόμη αγγειοπλαστείο. Στο δρόμο για το λιμάνι βλέπουμε και ακούμε πολλά και ενδιαφέροντα για την ιστορία και την παράδοση. Συνεχίζουμε στην πίσω πλευρά του Αρτεμώνα και πιθανόν στην Παναγιά Πουλάτη. Επιστροφή στον Αρτεμώνα.

Σάββατο 1/6

Μετά το πρωινό στις 9:00 π.μ. ξεκινάμε με την κ. Ρόνια  για την περιήγηση στην ιστορία. «Από το δεύτερο ορυχείο ασημιού στον κόσμο, στην Μυκηναϊκή Ακρόπολη, τους Ενετούς και το σήμερα». Ξεκινάμε με το πούλμαν για Κάστρο (10’ – 15’). Βόλτα με τα πόδια στον οικισμό του Κάστρου (1 ώρα περίπου). Διάλειμμα για καφέ και γλυκό στο Κάστρο (30’ – 45’) Μετά συνεχίζουμε με το πούλμαν για την Αρχαία Ακρόπολη (20’- 25’). Ξενάγηση στην Ακρόπολη και το μουσείο (1 ώρα). Γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. …

Στις 6:30 το απόγευμα μετάβαση δίπλα στο ξενοδοχείο μας στον ξυλόφουρνο του χωριού όπου, όπως κάθε Σάββατο ο κ. Κώστας Γεωργούλης «Κωφίδης», ψήνει τα ρεβίθια που φέρνουν οι νοικοκυρές στα τσουκάλια τους.

Το βράδυ προαιρετικό ομαδικό δείπνο δίπλα στο ξενοδοχείο, στο «Γιάντε» με μουσική και την Αντγόνη Μπούνα στο τραγούδι (έξοδα ατομικά).

Κυριακή 2/6

Μετά το πρωινό στις 9:30 π.μ. με την κ. Χριστίνα μετάβαση/ξενάγηση σε σημαντικές εκκλησίες του νησιού:  Παναγιά Βρύση, Παναγιά του Βουνού και Χρυσοπηγή (πολιούχος, η πιο αγαπημένη, σε πολύ ωραία τοποθεσία – 30’). Γεύμα.

Στις 5μμ με την κ. Ρόνια μετάβαση στην περιοχή Φυρόγια. Περπάτημα σ’ ένα τμήμα του βοτανικού μονοπατιού «πόσα φυτά μπορείς να αναγνωρίσεις σε λίγα μόνο μέτρα;»  Η διαδρομή βρίσκεται μέσα στην προστατευόμενη περιοχή NATURA.

Αργότερα μετάβαση στο λιμάνι. Στις 20:30 σαλπάρουμε με το Champion Jet 2 για Πειραιά. Άφιξη στον Πειραιά στις 23:00.

 

(*) Για όσους κατοικούν στην Κηφισιά και τα πέριξ θα υπάρχει μεταφορά με πούλμαν Κηφισιά- Πειραιάς – Κηφισιά, με επιπλέον χρέωση ανάλογα με τον αριθμό των ενδιαφερομένων.

 

ΚΟΣΤΟΣ

  • ΜΕΛΗ 450€ ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.
  • μη Μέλη 510€ ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.

Διαφορά μονόκλινου 80€

Εξασφάλιση θέσης με την καταβολή του αντιτίμου έως την Τρίτη 14/5 στους παρακάτω λογαριασμούς:

– Alpha bank: GR 41 0140 1210 1210 0200 2013 223
– Eurobank: GR 33026 00260 00091 0201 8849 51

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΑΡΤΕΜΩΝ με πρωινό
  • Πούλμαν επιτόπου όπως το πρόγραμμα
  • Ξεναγήσεις

❌Δεν περιλαμβάνονται:

Γεύματα – δείπνα – εισιτήρια σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους –περιβαλλοντικός φόρος ξενοδοχείου (3 €/ημέρα/δωμάτιο)

Η Μεταφορά Κηφισιά-Πειραιάς-Κηφισιά θα χρεωθεί χωριστά

Δηλώσεις συμμετοχής στο info@filoi-gnhm.gr και εξασφάλιση συμμετοχής με την κατάθεση του αντιτίμου.